Onze website maakt gebruik van cookies. Deze hebben wij volledig geanonimiseerd. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer.
Sluit
 

Uitstel Wet Werk en Zekerheid

Per 1 juli 2014 zouden de eerste maatregelen ingaan uit de Wet Werk en Zekerheid. Deze worden uitgesteld tot 1 januari 2015. Minister Asscher heeft dit op aandringen van de Eerste Kamer bekend gemaakt.

Het betreft hier de aanpassingen in: de wettelijke aanzegtermijn van een maand, verbod op proeftijd in contracten tot 6 maanden, de beperking in de loonuitsluiting en het concurrentiebeding in tijdelijke contracten. De wijzigingen in de ketenbepaling waren in februari al doorgeschoven naar 1 juli 2015.  

Op 10 juni wordt er gestemd over de Wet Werk en Zekerheid. Er bestaat een grote kans dat deze wel wordt aangenomen om de arbeidshervormingen te kunnen doorvoeren. Door de ingangsdatum van de veranderingen door te schuiven naar 1 januari 2015 hebben de overheid en werkgeversorganisaties meer tijd om de bedrijven te informeren. De werkgevers krijgen op deze manier ook meer tijd om de benodigde veranderingen door te voeren in de diverse contracten.

Meer weten over de wijzigingen in de Wet Werk en Zekerheid of wat de mogelijkheden zijn om juist wel flexibiliteit te behouden door te werken met een uitzendbureau? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op: vestiging Leiden 071-5144143 of vestiging Lisse: 0252-245444.