Onze website maakt gebruik van cookies. Deze hebben wij volledig geanonimiseerd. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer.
Sluit
 

Een goed CV is het halve werk

Het moet duidelijk zijn dat jouw CV aansluit op de functie waar je op solliciteert. Dus heb je werkervaring op verschillende vlakken, dan is het belangrijk om voor diverse functies je CV ook anders op te stellen. Let wel: je CV moet altijd waarheidsgetrouw zijn, maar door bij de relevante werkervaring iets verder uit te breiden over de werkzaamheden wordt het duidelijker dat je past op de functie.

Wij zien nog steeds veel CV’s met alleen een opsomming van de functienamen, bedrijfsnaam en de periode die iemand ergens heeft gewerkt. Pas als wij de kandidaat spreken komen we er soms achter dat iemand veel meer werkzaamheden heeft uitgevoerd dan dat in eerste instantie zichtbaar was. Een functie als receptioniste is niet bij ieder bedrijf hetzelfde. Soms is het alleen mensen ontvangen en te woord staan, maar soms is het ook de bedoeling dat er licht administratieve taken worden gedaan. Zou een bedrijf die een receptioniste zoekt en daar 100 reacties op krijgt een kandidaat uitnodigen met een CV waaruit niet blijkt dat de benodigde werkervaring aanwezig is?

Neem dus de tijd om naar je CV te kijken en hoe je ervoor zorgt dat je wel voor een gesprek wordt uitgenodigd.

Hier alvast een opsomming van wat er minimaal in je CV moet staan:

  • Personalia
  • Opleidingen
  • Werkervaring 
  • Talenkennis
  • Computerkennis

Wil je solliciteren op een vacature, maar je voldoet net niet helemaal aan de eisen? Onderbouw dan goed in je brief waarom ze toch jou moeten uitnodigen! Heb je niet de mogelijkheid om een CV en een brief te sturen/uploaden, dan kun je een extra kop toevoegen aan je CV onder je personalia met de titel “Profiel”. Hierin kun je dan kort omschrijven wie je bent en wat je wilt.

Volg ons op twitter (@dekoninguzb), want in de komende periode gaan we via twitter meer tips geven voor een goed CV!