Onze website maakt gebruik van cookies. Deze hebben wij volledig geanonimiseerd. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer.
Sluit
 

ABU-keurmerk campagne weer van start

"Hoe goed de uitzendkracht ook ...check eerst of het uitzendbureau het ABU-keurmerk heeft" Dit is de boodschap van de ABU-Keurmerk campagne, die vanaf vandaag weer is gestart. Informatie over de campagne: www.abu.nl/keurmerk. Uiteraard is De Koning uitzendbureau aangesloten bij de ABU.

Hoe goed de uitzendkracht ook ... check eerst of het uitzendbureau het ABU-keurmerk heeft

De uitzendbranche is omvangrijk. Jaarlijks gaan 750.000 uitzendkrachten aan de slag. Als u als bedrijf uitzendkrachten inhuurt, wilt u dat regelen met een kwalitatief goede en betrouwbare uitzendonderneming.

Het ABU-keurmerk geeft u die zekerheid. Als brancheorganisatie toetst de ABU zijn leden streng op de kwaliteit en de naleving van wet- en regelgeving. Zodat u weet dat het ABU-keurmerk van de uitzendorganisatie waarmee u zaken doet, u niet voor verrassingen stelt.

ABU lidmaatschapseisen

Om lid te kunnen zijn van de ABU voldoet De Koning uitzendbureau aan de volgende eisen:  

  • ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, met de SBI-code 78201
  • screening door een door de ABU goedgekeurde controlerende instelling. Deze screeningen leveren bij De Koning uitzendbureau leveren altijd een positief rapport op. In deze screening wordt oa gelet op de correcte toepassing van de CAO voor Uitzendkrachten en de CAO voor Vaste Medewerkers.  
  • aangesloten bij de Stichting Normering Arbeid (NEN 4400-1 certificering), waarbij structureel gelet wordt op oa een correcte aangifte en afdracht van verschuldigde loonheffingen en omzetbelasting, loonbetaling niet in strijd is met de Wet minimumloon; identiteitscontrole van onze uitzendkrachten en of zij gerechtigd zijn tot het verrichten van arbeid in Nederland.