Onze website maakt gebruik van cookies. Deze hebben wij volledig geanonimiseerd. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer.
Sluit
 

Flexpocket, herziene uitgave 2015

De ABU heeft vandaag een geheel vernieuwde Flexpocket uitgebracht, een boekje vol met feiten en cijfers over alle flexvormen. De branchevereniging brengt deze herziene uitgave uit vanwege nieuwe wetgeving, de nieuwe CAO voor Uitzendkrachten en vanwege grote informatie-behoefte aan flexibiliteit. De Flexpocket onderstreept daarnaast het belang van feiten in de strijd met beelden over de flexibele arbeidsmarkt.

Alle flexvormen op een rij

In de Flexpocket zijn alle feiten en cijfers op een rij gezet voor nuluren- en oproepcontracten, payrollen, zzp, contracting, uitzendwerk en tijdelijke contracten. Bij iedere flexvariant wordt onder meer beschreven wat deze inhoudt, wat het aandeel is in de totale flexibiliteit, welke arbeidsvoorwaarden en sociale zekerheid erbij horen, waarom werkgevers en werknemers ervoor kiezen en wat de maatschappelijke waarde is van de flexvormen.

Verduurzaming

Alle flexvormen in hun zuivere vorm hebben bestaansrecht, op voorwaarde dat ze fatsoenlijk zijn ingericht. Want het is niet de vraag óf, maar hóe we flexibiliteit goed organiseren. Zo heeft iedere flexvorm een paragraaf ‘aandachtspunt voor verdere verduurzaming’ gekregen. Ook is voor iedere variant beschreven welke wijzigingen er in 2015 staan te wachten.

Wilt u de Flexpocket digitaal ontvangen, neem dan contact met ons in Leiden of Lisse!

Bron: ABU